Home / Starta eget företag

 

Att starta företag som ung är inte lätt. Dels för att man kanske saknar kunskap och erfarenhet och dels för att man inte har så gott om pengar. Därför är det en bra erfarenhet att bedriva en liten affärsverksamhet under skoltiden i ett projekt som kallas för UF. UF står för Ung Företagsamhet och i DN den 3/2 -2012 kunde man läsa om fördelarna som kom av att eleverna fått driva en helt egen affärsverksamhet:

För tre år sedan vann Nick Larsson och Michael Simby SM i Ung företagsamhet, UF. Nu går de på Handels i Stockholm med målet att bli företagare ”på riktigt”. De är inte ensamma. UF skapar jobb och framgångsrika företag som drar in miljarder i skatter till statskassan varje år, enligt en ny forskningsrapport.

Den som deltagit i UF under gymnasietiden har 20 procent större sannolikhet att bli egenföretagare än befolkningen i övrigt och de företag som startas av före detta UF-företagare omsätter i genomsnitt 20 procent mer än liknande bolag i en kontrollgrupp.

Du kan läsa hela artikeln här.

Affärsutveckling

När man väl har kommit igång med sitt eget företag är det mycket man måste tänka på för att få affärerna att blomstra. Allting handlar om att få en god lönsamhet i verksamheten så att man kan fortsätta att utveckla företaget och få det att växa. Läs mer om affärsutveckling för att få koll på vad just du kan göra för att utveckla ditt företag till det bättre.

Om du känner att du saknar kompetensen inom något område så kan det vara klokt att vända sig till ett företag som kan hjälpa dig med din affärsutveckling. Det kan handla om allting från att få rådgivning inför förändringar, stöd vid utveckling av affärsplaner till att göra lönsamhetsbedömningar och sätta priser.