Home / Smarta kommunikationslösningar för företagare

 

Ett företag har ofta chefer och anställda. Dessa ska på många sätt varje arbetsdag försöka köra en så god kommunikation som det bara är möjligt, både internt men också externt. Internt fungerar ofta att prata rakt ut eller att sitta vid sin dator och antingen skriva i ett chattprogram eller mejla, men externt måste det till många bra lösningar för att inte få dyra telefonräkningar. Idag är det många som inte längre har en fast telefon utan en mobiltelefon. Men även där gäller det att hitta smarta abonnemang för att inte ringa för dyrt. Som VD har man därför ett ansvar att se till att det blir smarta kommunikationslösningar.

Arbetstelefon och IP-telefoni

Som VD för du skaffa ip-telefoni till ditt företag med anledning av att det blir mycket billigare. IP-telefoni innebär att man flyttar telefonsamtalen från ledningarna i huset till ens bredbandsmodem och för således alla samtal över nätet. På det sättet slipper man dyra telefonräkningar och kan istället fokusera på att få till en bra internetanslutning. Att lägga över arbetstelefonen på mobil och köra den över som en fast telefon är idag företagarnas paradisdröm, eftersom man sparar så oerhört mycket pengar på det jämfört med tidigare.

Kontorslandskapen har på kort tid förändrats dramatiskt. På 1970- och 80-talet började datorer komma på världsmarknaden, men då var det mycket ovanligt att man hade datorer på en arbetsplats utöver för informationsbasis så att säga. Sedan början av 1990-talet började man introducera hemdatorn och även arbetsdatorn, men det går inte att jämföra med idag hur det var då. På mitten av 1990-talet kom internet att bli en del av folkhemmet och även om det var långsamt och dåligt uppbyggda hemsidor var det ingen som direkt klagade. Men ingen hade väl kunnat föreställa sig att femton år senare sitta på kontor som man gör idag – med flashiga datorer, smarta mobiltelefoner, surfplattor, Facebook och fantastisk arbetsmiljö som kontor idag har blivit.