Home / Shoppa smart på rea

 

Reorna är i full gång och det finns massor av klipp och fynd att göra – men det gäller att tänka rätt och vara smart för att göra en bra deal och inte ett felköp.

Sugen på att göra riktiga fynd på reorna som är igång? Då gäller det att shoppa smart och vara lite listig. Till exempel kan det, trots rea i butik, vara billigare att köpa samma eller en liknande produkt online i stället. Så när du spanar på reorna, kolla så du får lämna tillbaka produkten om du hittar den billigare på nätet och hellre vill köpa den där – eller så är du snabb i fingrarna redan inne i butiken och googlar varan när du har den i din hand. På så vis kan du snabbt avgöra om du vill handla direkt eller shoppa online.

Så ska du tänka på rean

Något som kan vara bra att hålla i åtanke när det kommer till reor av olika slag är att produkterna ofta tar slut snabbt och varierar. Att ha en shoppinglista kan därför vara lite knasigt att ha, speciellt om den innehåller specifika produkter och märken som du letar efter. Så i stället för att fylla listan med detaljerade produkter från specifika tillverkare kan det vara bättre att ha en som listar mer generellt i stil med: en klänning, en dator, ett omslag, en roman och liknande. För på så vis får du fler valmöjligheter. Här är några andra tips att lägga på minnet:

  • Tänk strategiskt och undvik impulsköp, du vill inte komma hem med till exempel kläder och väskor som inte passar med resten av din garderob eller köpa ett par mobilskal du bara köper för att de är billiga.
  • Våga vara kräsen, bara för att det är rea behöver du inte köpa sakerna du tittar på.
  • Ta god tid på dig, även om reavarorna känns som om de kommer försvinna så ska du inte stressa utan välj noga och fatta genomtänkta köpbeslut.

Ett sista tips: glöm inte bort att unna dig! En produkt på rea kan vara det rätta tillfället för dig att få det där lilla extra bara för dig själv – är det dessutom billigt så varför inte?