Home / Marknadsför dig effektivt med profilprodukter

 

När du driver ett företag är marknadsföringen en av de många beståndsdelar som måste fungera väl. Det handlar inte enbart om att dra till dig nya kunder eller att sälja extra mycket utan också om att behålla ditt redan existerande klientel. Att ha en glad och nöjd personal är också avgörande för företagets framgångar och med profilprodukter slår du många flugor i en smäll.

Två av de största fördelarna med profilreklam är att du dels inte tränger dig på genom att exempelvis avbryta filmen eller komma med en massa broschyrer i brevlådan, dels att det är mycket kostnadseffektivt. Något så enkelt som att skaffa olika reklampennor som du delar ut på kontoret, vid mässor eller på gatan kan ge dig minst lika mycket uppmärksamhet som en tidningsannons. Att skriva för hand är mycket bra för minnet och förutom telefonnummer och detaljer kommer användaren också bli påmind om dig genom att se din logga tydligt på pennan.

Olika produkter för olika tillfällen

Vilken slags profilprodukt du bör satsa på hänger framförallt på din budget och målgrupp. Även tillfället spelar roll. Apropå minne kan du till exempel se till att komma ihåg dina kunders födelsedagar och sedan överraska dem med en present, till exempel en ficklampa, en väska eller ett paraply. En liten gest med stor betydelse. Dela ut godis eller vackra glas och skålar till julen och påskägg till kundernas barn. Vill du satsa lite mer kan du ge bort gåvokort till delikatesser, heminredning eller köksapparater. Det finns till och med presentkort du kan ge bort till kunder i andra länder!

Fitness och hälsa

Alla människor mår bra av att träna och vill du uppmuntra dina medarbetar till en bättre form kan du istället för godis välja presenter med hälsan i fokus. Kul och motiverande julklappar kan exempelvis vara:

  • Träningsarmband
  • Hörlurar
  • T-shirts

Med en snyggt placerad logga följer du med in på gymmet eller ut i löpspåret och kommer förutom den tacksamma mottagaren också uppmärksammas av omgivningen. Satsa på kvalitet för att göra ett extra gott intryck och för att synas under en lång tid framöver. Effekterna av din marknadsföring med profilreklam kommer vara länge och ge ditt företag en riktig boost.