Home / Låt någon annan sköta rekryteringsprocessen

 

Anställda kommer och går och det innebär att det tämligen ofta måste ske en ny rekryteringsprocess. Den processen brukar dock ta ganska mycket tid i anspråk och en del pappersarbete. Hur vore det därför om du lämnade över arbetet med att rekrytera chefer och nya anställda till en proffsagentur som tar ut de bästa kandidaterna åt dig?

Kanske du inte hade den blekaste koll på att någon annan än din egen HR-avdelning eller företagets chef faktiskt har rätten och kunskapen att hjälpa dig eller er med rekrytering av ny personal? Så är dock fallet – på https://wesgroup.se/chefsrekrytering/ kan du be om hjälp för att intervjua de allra bästa kandidaterna för chefsposten, så att ni själva slipper sitta och leta bland alla ansökningar.

 

Minskat pappersjobb och tveksamma kandidater

Ingen har tid att sitta och intervjua folk som inte alls är passande för den position som lagts ut i jobbannonsen. Dock brukar det dimpa ner högar med ansökningar som måste gås igenom. Ett företag som WesGroup sållar bort olämpliga kandidater redan från början och fokuserar på dem som faktiskt har något att erbjuda för just ditt eller ert företag.

 

Akta er för lurendrejare

Att låta ett proffs rekrytera åt verksamheten har blivit allt mer populärt och eftertraktat. Så populärt att fler och fler av dessa typer av företag gjort sig ett namn på marknaden. Tyvärr ser också oseriösa företag sin chans att göra en hacka och polisen varnar för att flera sådana verksamheter fortsätter med sin aktivitet.

 

”Brist på säsongsarbetande personal inom grönsaksodling, bärplockning och skogsplantering kan leda till fler ärenden gällande människohandel för tvångsarbete och människoexploatering, när oseriösa företag erbjuder rekrytering av personal”, skriver polisen på sin hemsida.