Home / Kommunikationen när den är som bäst

 

Kommunikationen inom företaget och ut mot andra, är vad som kommer att kunna ta ens organisation dit man vill. Även om marknadsföringen kan verka enkel, är den ofta betydligt mer komplicerad mot vad man vill tro. Det finns en anledning att företag tar hjälp av byråer inom media och PR. Drivande byråer som Spotlight PR har länge haft som främsta mål att stötta sina kunders affärer, något som blir lättare när man på byrån samlar dem som har en lång erfarenhet av just strategier inom marknadsföring och kommunikation.

Branschen som alltid strävar framåt

Branschen har utöver att hjälpa sina kunder, även andra sätt att alltid sporra varandra och bli bättre. Ett av dem är genom tävlingar. En av de absolut största tävlingarna inom media- och reklambranschen i Sverige är Guldägget. För kunder som är på jakt efter en ny byrå att samarbeta med, kan tidigare historik från diverse olika tävlingar vara en måttstock för byråns ambitioner. Samtidigt är Guldägget en tävling för branschen själv, något som också har varit en kritik. Inför nästa år kommer dock förändringar ske för tävlingen, något man beskriver mer om här:

”– Vi gör det för att spegla branschens utveckling. Vissa år gör vi större förändringar, som förra året då vi lade till en ny kategori. I år ansåg vi att det inte krävdes några stora förändringar utan snarare justera det som finns för att få bort en del oklarheter och utveckla befintliga kategorier, säger Maja Siösteen, projektledare för Guldägget, till dagensmedia.se.”

För dig som företag som vill ta hjälp av en byrå för att på sikt höja affärsresultaten, bör ha några saker i åtanke inför valet. Det är viktigt att finna en byrå som förstår dina behov och mål. Finns inte denna förståelse så kommer samarbetet och även resultatet att bli sämre. Du kan din egen bransch bäst, och byrån som blir anlitat behöver kunna sin sak bäst. Men bron mellan är ändå väldigt viktig. När samarbetet rullar på och fungerar, kommer verksamheten kunna utvecklas mot målen, precis så långt som det är möjligt.