Home / Bättre kommunikation, bättre företag

 

Kommunikation. Nödvändigt för det mesta här i livet. Man måste ha bra kommunikation på ett företag för att lyckas, bra kommunikation med sina nära och kära för att bibehålla en bra relation och likadant med människor man bara möter på gatan. Utan en bra kommunikation är det mycket som kommer i kläm, och här i Sverige är vi faktiskt väldigt dåliga på en bra intern kommunikation på företag. Det är något som påverkar väldigt negativt och leder till ett mindre framgångsrikt företag. Och även om många vet om att det är ett problem så väljer man att inte fokusera eller försöka förbättra det på något vis. Detta är helt fel.

Börja på internet

Några exempel på vad man kan göra för att få bra kommunikation på jobbet är att ha mycket roliga workshops och möten, men viktigast är nog att ha ett internetbaserat verktyg där i princip allt kan ingå. Ett exempel på en sådan är projectplace.se. Det är Europas ledande verktyg och underlättar såväl arbetet som kommunikationen något otroligt och är en otroligt bra början till förändring i företaget. Bara en sådan sak som möteskalender för alla anställda gör mycket, men det är mycket större än så. Helt plötsligt kan man ha möten online över datorn när det bara gäller något snabbt, eller när man är på olika orter. Dessutom får man mycket god projektöversikt, dokumenthantering och projektplan på ett och samma ställe. Man får en väldigt bra koll på organisationen som gör det mer transparent för de anställda, och det känns bra för alla. Man breddar kompetensen och den sociala förmågan sinsemellan blir större och bättre. Detta smittar såklart sen av sig på möten med kunder, blivande kunder och andra samarbetspartners.

Så kanske är det dags att Sverige tar tag i detta och blir ett av världens bästa länder på intern kommunikation. Vi har ju trots allt förutsättningarna, nu är det bara viljan som behövs.